クリックで拡大できます。You can click to enlarge.
_DSC3170
Camera : SONY α7(LCE-7)
Lens : SONY FE 24-70mm F4 ZA OSS
Lens focal length :24mm
Manual mode : F4.0 SS:1/50s  ISO:200 WB=Manual.


今回からは3月に撮ってきた余市にあるニッカウヰスキー余市蒸留所の写真を見てくださいね。
From this time, please look at the picture of the Nikka Whiskey Yoichi Distillery in Yoichi, which I took in March.

前回の記事はこちら↓

またまた来ましたI came again.

余市の空The sky of Yoichi.

古き良き建物Good old building.

ほのかな甘い香りA faint sweet scent.


ニッカウヰスキー余市蒸留所はこちら↓
Nikka Whiskey Yoichi Distillery is here ↓


次回に引き続きニッカウヰスキー余市蒸留所の中の様子です。


上の写真は前回の麦汁(糖化液)に酵母菌を加えて発酵するところです。


こちらも普段は見学ができないところですね。


じっくり見てきましたよ。


発酵させた液体(もろみ)はいよいよポットスチルで蒸留されてウヰスキーの原液ができるわけですね。


石炭で蒸留させているのは世界でも余市蒸留所だけのようですね。とっても貴重らしいです。


最後に樽に仕込んで寝かせるわけです。


ざっくりですがウヰスキーはこんな感じで作られているんですね。


It is the state of the inside of Nikka Whiskey Yoichi Distillery next time.



The photo above is where we add yeast to the previous wort (saccharified solution) and ferment it.



It is a place where we can not usually visit here either.


I have been watching it carefully.


The fermented liquid (mash) is finally distilled with pot still to make a whiskey stock solution.



It seems that only the Yokochi distillery in the world is distilling with coal.
It seems to be very precious.


Finally you can put it in a barrel and lay it down.


Roughly, whiskey is made with such feeling.





クリックで拡大できます。
You can click to enlarge.
_DSC3174
発酵させています。酵母菌に糖分を分解させてアルコール分を作るんですね。
I am fermenting it. I decompose sugar into yeast and make alcohol.

Camera : SONY α7(LCE-7)
Lens : SONY FE 24-70mm F4 ZA OSS
Lens focal length :70mm
Manual mode : F4.0 SS:1/50s  ISO:1000 WB=Manual.


クリックで拡大できます。
You can click to enlarge.
_DSC3132
ポットスチルです。石炭で蒸留します。
It is pot still. Distill with coal.

Camera : SONY α7(LCE-7)
Lens :SONY FE 16-35mm F4 ZA OSS
Lens focal length :16mm
Manual mode : F5.0 SS:1/60s  ISO:1250 WB=Manual.



クリックで拡大できます。You can click to enlarge.
_DSC3177
温度調節がとっても難しいようです。熟練の職人さんが石炭を燃やしています。
Temperature control seems to be very difficult.
A skilled craftsman is burning coal.


Camera : SONY α7(LCE-7)
Lens : SONY FE 24-70mm F4 ZA OSS
Lens focal length :60mm
Manual mode : F4.0 SS:1/250s  ISO:1600 WB=Manual.



クリックで拡大できます。You can click to enlarge.
_DSC3188
20年寝かせると約半分の量になるようです。「エンジェル・シェア」天使の分け前と言われていますね。
It seems that it will be about half as much as 20 years. "Angel share" It is said that it is a share of angels.

Camera :SONY α7(LCE-7)
Lens : SONY FE 24-70mm F4 ZA OSS
Lens focal length :24mm
Manual mode : F4.0 SS:1/125s  ISO:1600 WB=Manual.



前の余市の写真です↓
It is a picture of the previous Yoichi ↓


程よい Modestly



青春の話 Story of youth


青空と赤い屋根 Blue sky and a red roof.


ウヰスキーの故郷 Hometown of whiskey.